Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dosar de abuz în serviciu la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Trei persoane din conducere, inclusiv managerul, trimise în judecată

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 13 decembrie 2022 Etichete: , , ,

Managerul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu Rusescu”, Florin Brezan, dar și alte 2 persoane din conducerea unității sanitare, au fost trimiși în judecată într-un dosar de abuz în serviciu, întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, se arată într-un comunicat transmis marți, 13 decembrie.

Florin Brezan este acuzat de șase acte de abuz în serviciu, fosta șefă a biroului achiziții, Mihaela Lesne, este acuzată de 3 fapte de abuz în serviciu, iar Bogdan Ștefănescu, purtător de cuvânt al unității sanitare, este acuzat de șase fapte de abuz în serviciu.

În același dosar mai este vizată și societatea SC Media Strategy & Conferences SRL, la care purtătorul de cuvânt Bogdan Ștefănescu este asociat.

Procurorii DNA susțin că Bogdan Ștefănescu i-ar fi determinat pe Florin Brezan și pe Monica Mihaela să încheie șase contracte între institut și firma la care era acționar – SC Media Strategy & Conferences SRL.

Mai mult, în calitate de firmă prestatoare, inculpata SC Media Strategy & Conferences SRL nu ar fi avut capacitate profesională să onoreze serviciile contractate, respectiv -Servicii de organizare evenimente/conferințe- și -Servicii de promovare și publicitate-”, se arată în comunicatul DNA.

Prejudiciul din dosar se ridică la 1.107.512 lei, sumă ce reprezintă valoarea celor 6 contracte încheiate în mod ilegal, notează parchetul anticorupție.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul București.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW