Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Intervenție în forță a poliției germane, după ce un bărbat a luat doi ostatici în orașul Dresda

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 decembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Un bărbat de 40 de ani și-a ucis mama, a încercat să pătrundă în sediul unui radio și a luat doi ostatici într-o farmacie din Dresda, Germania, transmite, sâmbătă, 10 decembrie, publicația Bild.de. Într-un final, forțele speciale germane au reușit să îl aresteze și au transmis că cei doi ostatici nu au fost răniți.

După ce și-a ucis mama în apartamentul în care locuiau, bărbatul, înarmat, a încercat, fără succes, să intre în sediul Radio Dresden, relatează publicația germană.

A reușit, în schimb, să fugă de poliție și s-a ascuns într-o farmacie DM situată într-un centru comercial aflat la 1 kilometru distanță, luând cu el doi ostatici, o femeie și un copil.

Intervenția la care au luat parte toate structurile speciale din cadrul poliției regiunii Saxonia a fost finalizată în jurul 12:30, când oamenii legii au reușit să pătrundă în interiorul farmaciei și să îl aresteze. Cei doi ostatici au fost preluați în custodia autorităților germane.

Incidentul vine în săptămâna în care, pe tot teritoriul Germaniei, a avut loc o altă operațiune amplă, în urma căreia autoritățile susțin că au dejucat o tentativă de lovitură de stat (Detalii, aici).

Miercuri au fost făcute peste 3.000 de percheziții și au fost arestate zeci de persoane bănuite că ar avea legătură cu o grupare care ar fi plănuit să răstoarne guvernul de la Berlin și să instaureze monarhia, sub conducerea unui auto-intitulat „Prinț Heinrich al XIII-lea”.

Până în acest moment, autoritățile germane nu au legat incidentul de sâmbătă de operațiunea menționată.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW