Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Susținere fermă pentru Rovana Plumb din partea delegației PSD din Grupul S&D: Rovana Plumb se află într-o situație fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 29 septembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Europarlamentarii români, membri ai Grupului S&D din Parlamentul European, au transmis, duminică, faptul că o susțin pe Rovana Plumb, candidatul României desemnat pentru funcția de comisar european pentru transporturi, asta, după ce , social-democrata a primit un vot negativ, joi, în Comisia juridică a PE.

„Eurodeputații din Delegația Română S&D consideră că Rovana Plumb se află într-o situație fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale”, au transmis europarlamentarii, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Președintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a invitat pe membrii Comisiei pentru Afaceri Juridice din PE să ofere soluții la ceea ce consideră că ar fi „neclarități” în acest caz, pentru ca procesul de validare al Rovanei Plumb să depășească faza preliminară.

„Conform Regulamenteului de Procedură al Parlamentului European – art. 2. paragraf c – Comisia Juridică ar fi trebuit să ofere o serie de recomandări care să ajute candidatul să rezolve eventualele neclarități. Recomandările pot merge până la a i se indica respectivului candidat să renunțe la bunurile sau acțiunile care ar crea posibile conflicte de interese sau să găsească soluții financiare pentru a stinge un posibil conflict. În ultimă instanță, Comisia JURI poate să sugereze chiar schimbarea portofoliului. Niciunul dintre acești pași nu s-a parcurs până în acest moment. În consecință, ședinta de luni a Comisiei poate aduce toate lămuririle necesare în cazul comisarilor desemnați din partea României și Ungariei”, se mai arată în comunicat.

Delegația română afiliată Grupului S&D este de părere că Rovana Plumb este un candidat serios și bine pregătit, cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din Uniunea Europeană.

Europarlamentarii PSD afiliați Grupului S&D din Parlamentul European sunt:

Carmen-Gabriela Avram

Iulian-Claudiu Manda

Cristian-Vasile Terheș

Dan Nica

Maria Grapini

Tudor Ciuhodaru

Adrian-Dragoș Benea

Rovana Plumb a fost respinsă în urma votului din Comisia Juridică

Europarlamentarul Rovana Plumb, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de comisar european, a fost respinsă, joi, în urma votului din Comisia Juridică.

Potrivit europarlamentarului Siegfried Mureșan, Rovana Plumb a fost respinsă cu largă majoritate cu 15 voturi „împotrivă”, 5 „pentru” și 2 „abțineri”.

Audierile din Comisia Juridică sunt o condiție de bază pentru ca votul din Parlamentul European să aibă loc. Europarlamentarul român nu a întrunit condițiile în conformitate cu Tratatul și Codul de Conduită.

Rovana Plumb a fost reaudiată, joi, pentru a clarifica nelămuririle legate de creditele luate de la bănci, dar și anumite împrumuturi de la persoane fizice.

Mai exact, Comisia Juridică a sesizat că există diferențe între declarația de avere depusă în România de Rovana Plumb și cea trimisă la Bruxelles. Din cea trimisă Parlamentului European lipseau două împrumuturi în valoare de aproape un milion de euro.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/sustinere-ferma-pentru-rovana-plumb-din-partea-delegatiei-psd-din-grupul-sd-rovana-plumb-se-afla-intr-o-situatie-fara-precedent-creata-in-urma-unor-jocuri-politice-de-culise/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW