Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SCHENGEN | Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL: Trebuie găsită o dată acceptabilă pentru toate părțile

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 8 decembrie 2022 Etichete: ,

Într-o declarație acordată pentru Mainnews.ro, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, implicat la rândul său în procesul de negociere, a explicat că intrarea în Schengen cu frontierele aeriene ar trebui să se facă în luna martie, atunci când se schimbă programul curselor aeriene, în vreme ce pentru cele terestre ar trebui identificată o soluție de compromis. 

În aceste ore la Bruxelles se decide soarta aderării României la Spațiul Schengen. Miniștrii de interne ai statelor membre UE caută o soluție de compromis care să împace Austria, singurul stat care se mai opune.

„Trebuie să lăsăm diplomații să lucreze. Am văzut multe consilii unde la început pozițiile păreau de neconciliat, însă dacă există voință, vor fi găsite soluții. Important este să rămână la masă și să se găsească o soluție. Cu frontierele aeriene nu putem decât când să se schimbă programul. Aderarea cu spațiul aerian s-ar întâmpla oricum în martie, iar pentru aderarea cu frontierele terestre trebuie găsită o dată ca să fie acceptabilă pentru toate părțile. Important pentru noi este să fie găsită o dată certă”, a declarat Siegfried Mureșan, în declarația acordată pentru Mainnews.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW