Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Plicuri suspecte la sediul Ambasadei Ucrainei din București. Au intervenit polițiștii și pirotehniștii SRI – UPDATE

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 decembrie 2022 Etichete: , , , ,

UPDATE SRI a transmis, „în urma primelor verificări”, că plicurile ridicate de la Ambasada Ucrainei nu conțin material exploziv.

Potrivit procedurii, acestea vor fi analizate în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente”, a transmis SRI.

UPDATE Ministerul de Externe a transmis că autoritățile române au intervenit „cu maximă promptitudine pentru securizarea perimetrului și ridicarea corespondenței menționate”.

MAE a mai menționat că Ambasada Ucrainei „a transmis mulțumiri pentru reacția rapidă și eficientă a autorităților competente”.

MAE consideră absolut inacceptabilă și intolerabilă orice formă de amenințare teroristă și condamnă cu toată fermitatea orice acțiune de intimidare a unei misiuni diplomatice”, a mai subliniat Ministerul de Externe.

UPDATE SRI a anunțat că a finalizat intervenția și a ridicat plicurile pentru expertiză.

Știrea inițială

Poliția Capitalei a anunțat că în cursul zilei de marți, 6 decembrie, la sediul unei ambasade din Sectorul 1 au fost primite două plicuri suspecte. Serviciul Român de Informații (SRI), care a trimis pirotehniști în zonă, a confirmat că este vorba despre Ambasada Ucrainei. 

Apelul la 112 a venit în jurul orei 11:00, iar la fața locului s-au deplasat polițiști pentru asigurarea zonei, potrivit unui comunicat transmis de Poliția Capitalei.

Totodată, la sediul Ambasadei Ucrainei s-au deplasat inclusiv echipele SRI.

Pirotehniștii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate și transportate în siguranță”, a transmis Serviciul Român de Informații.

Zilele trecute, un colet suspect a fost detonat în sediul Ambasadei Ucrainei din Madrid. Alte instituții spaniole și ambasada SUA din Madrid au primit același tip de colete. Detalii, aici.

Alte trei colete suspecte adresate diplomaților ucraineni din Madrid au fost interceptate seara trecută. Detalii, aici.

Sursă foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW