Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Conferința ministrului Energiei, amânată din cauza lui George Simion / Popescu: Singura miză a fost să facă circ – UPDATE

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 decembrie 2022 Etichete: , , , ,

UPDATE Conferința de presă a ministrului Energiei a fost reluată, iar Virgil Popescu l-a acuzat pe George Simion că ar fi avut un „interes ascuns” pentru a „denatura” conferința.

Comportament deviant, singura miză a fost să facă circ, așa că decizia înțeleaptă a fost să amânăm conferința până când persoana respectivă a părăsit instituția. Ce a făcut astăzi Simion este bătaie de joc(…) Astăzi, 5 decembrie, a intrat în vigoare embargo-ul asupra petrolului rusesc și plafonarea prețului la țițeiul rusesc.

S-au întâmplat astăzi două lucruri care pun în dificultate regimul din Federația Rusă, care limitează veniturile Federației Ruse și astăzi domnul Simion este prezent aici la această conferință de presă încercând să nu putem transmite aceste mesaje. Simion este o trompetă a rușilor, o trompetă a lui Putin, acționează împotriva intereselor statului român”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la scurt timp după ce a fost reluată conferința de presă.

UPDATE George Simion refuză să fie escortat în afara sediului instituției de către jandarmii chemați să intervină pentru a aplana scandalul.

Nu intrăm în dialog”, i-a transmis liderul AUR unui jandarm negociator.

UPDATECe a făcut Simion astăzi este bătaie de joc la adresa instituțiilor publice, a cetățenilor și a presei (…) Această conferință de presă nu poate fi ținută în asemenea condiții”, a fost răspunsul purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, la Digi24.

UPDATE O echipă formată din mai mulți jandarmi au intervenit la sediul Ministerului Energiei, potrivit imaginilor transmise de George Simion pe pagina de Facebook.

Ce era de demonstrat am demonstrat, Virgil Popescu se ascunde de români, și-a amânat conferința de presă, nu am comis niciun act ilegal(…)Eu voi ieși din această clădire și sper că am arătat despre taxa pe soare”, a declarat liderul AUR.

Știrea inițială 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a anulat conferința de presă stabilită luni, 5 decembrie, pentru a da clarificări pe tema Ordonanței de Urgență care instituie o așa-numită „taxă pe soare”, după ce liderul AUR, George Simion, s-a prezentat la sediul Ministerului Energiei pentru a participa fizic la conferință.

Deși conferința de presă urma să aibă loc luni, la 12:30, la sediul Ministerului Energiei, ministrul nu a fost prezent, iar un secretar de stat a transmis că va fi reprogramată pentru o dată ulterioară.

Oficialul a mai menționat că la următoarea conferință de presă vor participa doar jurnaliștii acreditați, făcând aluzie la prezența deputatului AUR, George Simion.

Locul ministrului la pupitru a fost preluat de Simion, care transmitea live pe pagina sa Facebook și care a început să facă declarații de presă.

Soarta a milioane de români este în mâna unui individ fricos care se teme de opoziție și de eventualele întrebări pe care un deputat ar putea să le adreseze”, a declarat George Simion.

Întrebat dacă a „ocupat” sediul Ministerului, liderul AUR a precizat că nu a venit „să facă circ” și a menționat că a încercat să ia legătura cu Virgil Popescu în mai multe rânduri, fără să aibă succes.

Am apelat la instrumentele parlamentare, domnul Virgil Popescu nu a venit să răspundă în Parlamentul României. Nu ocup. Așteptam să auzim de la Ministrul Energiei explicații, nu vrea să vină să dea explicații(…)Pe ușă am intrat, mi s-a spus că nu aș avea dreptul să particip la această conferință de presă, am venit aici, am urcat, dacă încalc vreo lege să vină vreun organ al statului”, a mai transmis George Simion.

Mai multe detalii despre Ordonanța de Urgență pe tema căreia ministrul Energiei ar fi trebuit să ofere explicații, aici.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW