Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un plic asemănător cu cel care a explodat în Ambasada Ucrainei din Madrid, interceptat la sediul Guvernului spaniol – UPDATE

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 1 decembrie 2022 Etichete: , , , ,

UPDATE Un al șaselea plic care conține material pirotehnic a fost depistat de filtrele de securitate de la Ambasada SUA din Madrid, notează El Pais.

Știrea inițială

Un alt plic care conținea „material pirotehnic” ar fi fost descoperit la sediul Guvernului spaniol din Madrid în urmă cu o săptămână și i-ar fi fost adresat premierului Pedro Sanchez, potrivit unor informații transmise de autoritățile spaniole și preluate de El Pais și Reuters.

După explozia de miercuri de la Ambasada Ucrainei din Madrid, provocată de un plic care conținea o cantitate mică de explozibil artizanal, și anunțul referitor la ancheta deschisă de Curtea Penală și Administrativă Națională (Audiencia National), Poliția le-a transmis procurorilor că o anchetă similară a fost deschisă în urmă cu o săptămână.

Joia trecută, la sediul Guvernului spaniol din Madrid ar fi fost primită o scrisoare ce îi era adresată premierului Pedro Sanchez, dar materialul pirotehnic a fost interceptat de dispozitivele de securitate înainte de a fi deschis.

Plicul a fost preluat ulterior de pirotehniști și a fost detonat într-un mediu sigur, iar incidentul nu a fost raportat publicului la acel moment. Tot atunci, Ministerul de Interne a cerut autorităților să sporească măsurile de securitate la nivelul clădirilor publice, potrivit surselor citate de cotidianul spaniol.

Dispozitivul ar fi similar cu cel care a explodat miercuri la Ambasada Ucrainei din Madrid și cele raportate imediat după. În dimineața zilei de joi, un dispozitiv similar a fost interceptat și la baza Forțelor Aeriene spaniole Torrejon de Ardoz, unde se află un centru de control pentru sateliți ai Uniunii Europene.

Sediul unei companii producătoare de armament din Zaragoza, care fabrică lansatoare de rachetă C-90, furnizate Ucrainei în timpul invaziei ruse, dar și sediul Ministerului spaniol al Apărării din Madrid au raportat că au primit plicuri care conțineau materiale pirotehnice asemănătoare.

Sursă foto: Pedro Sanchez / Facebook

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW