Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Acesta este ultimul raport MCV

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 22 noiembrie 2022 Etichete: , ,

După ce Comisia Europeană a propus ridicarea monitorizării prin Mecanismul de Cooperare și Verificare, președintele Klaus Iohannis a salutat această decizia, subliniind faptul că acesta va fi ultimul raport MCV pentru România. 

„Am făcut un nou pas semnificativ pe calea integrării europene. MCV s-a încheiat pentru țara noastră. Avem dovada clară că România a făcut reformele necesare pentru consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției. (…) Îndeplinim recomandările prin MCV așa cum au fost stabilite la momentul aderării. Acesta este ultimul raport MCV. România va fi monitorizată, la fel ca celelalte state, prin mecanismul privind statul de drept”, a declarat marți, 22 noiembrie, președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a adresat mulțumiri instituțiilor care au contribuit la această decizie, dar și cetățenilor.

„România a demonstrat voință politică, dar mai ales o puternică voință a cetățenilor. Mă bucur că toate aceste progrese au fost consemnate în raportul MCV de astăzi. Cetățenii au dreptul la un sistem de justiție funcțional și eficient. Felicit autoritățile, Guvernul, Parlamentul și instituțiile din sistemul judiciar. Mulțumesc, de asemenea, Comisiei Europene pentru sprijinul constant”, a afirmat Klaus Iohannis.

Comisia Europeană a anunțat marți, 22 noiembrie, că România a înregistrat suficiente progrese în ceea ce privește reforma sistemului judiciar și combaterea corupției și a propus finalizarea monitorizării prin intermediul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Comisia Europeană a adoptat cel mai recent raport privind măsurile luate de România pentru a-și îndeplini angajamentele legate de reforma sistemului judiciar și combaterea corupției în cadrul MCV, instituit odată cu aderarea țării noastre în Uniunea Europeană, în anul 2007.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW