Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


7 militari români de la baza Mihail Kogălniceanu, reținuți pentru suspiciunea de furt de combustibil


Parchetul Militar a anunțat miercuri, 16 noiembrie, că șapte militari de la Baza Mihail Kogălniceanu au fost reținuți, fiind bănuiți că au furat șapte tone de kerosen și motorină din rezervele unității, pe parcursul anului.

Conform unui comunicat de presă al Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, citat de Biziday, și un civil a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

„Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, județul Constanța și au sustras, în mod  repetat,  în cursul anului 2022, combustibil  aparținând  unității  militare, kerosen și motorina, în cantitate totală de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior în interes personal.

În cursul zilei de 16.11.2022, cei 8 inculpați reținuți urmează a fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile”, se arată în comunicatul de presă citat.

Amintim că, în urmă cu un an de zile, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Economică (DIICOT) anunța că șapte persoane au fost conduse la audieri fiind bănuite că ar fi furat, în perioada 2017-2021, combustibili, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Prejudiciul reclamat de Guvernul Federal al Statelor Unite ale Americii se ridică la aproximativ 2 milioane de dolari. Detalii aici.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW