Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ghidul Bucureștiului, într-un articol din presa britanică: Unul dintre cele mai accesibile city break-uri din Europa


Chiar dacă România „a avut până de curând o reputație proastă pentru străzile sale aglomerate și pentru blocurile de apartamente din beton”, țara noastră „s-a eliberat în ultimul deceniu de cătușele epocii sovietice” concurând ca destinație turistică chiar cu Praga și Budapesta, scrie ziarul britanic The Times despre București, într-un articol conceput ca un ghid pentru turiști. 

Jurnaliștii străini le recomandă turiștilor britanici un tur cu un ghid local. Le recomandă să viziteze, între altele, balconul Palatului Parlamentului, unde „Ceaușescu și-a ținut ultimul discurs” și sediul fostei securități, „care are găuri de gloanțe din epoca revoluției”, dar și parcul natural Văcărești. 

Turiștii n-ar trebui să rateze Piața Obor, „cel mai bun loc pentru a mânca mici”, dar nici Arcul de Triumf.

Când vine vorba de muzee, sursa citată a menționat Muzeul Național de Artă, Muzeul Satului și Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Între restaurante, în capul listei se află Kaiamo, deschis de cheful Radu Ionescu, format în Marea Britanie, Bucătăria, Caru cu Bere și Zaganu, dar și Biutiful. Nu în ultimul rând, presa britanică amintește de Casa Capșa.

Când se lasă seara, turiștilor le este recomandat să petreacă în barurile din Centrul Vechi și să încerce cafenelele de pe Calea Victoriei.

În materie de cazări, jurnaliștii britanici recomandă Rembrandt Hotel, Villa Nobel sau Hotel Epoque.

Concluzia jurnaliștilor străini este că, pentru britanici, Bucureștiul reprezintă unul dintre cele mai accesibile city break-uri din Europa.

Foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW