Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Elena Udrea, audiată ca martor la Secția Specială. Dosarul vizează plângeri depuse pe numele unor procurori DNA

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 26 septembrie 2019 Etichete: , ,

Elena Udrea este audiată la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiției în calitate de parte vătămată, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009. Udrea a făcut plângere penalaă pe numele a trei procurori de la DNA pe care îi acuză că au determinat un martor să depună mărturie mincinoasă împotriva ei.

În 2017, Elena Udrea a depus plângere penală împotriva lui Marius Bulancea, șeful Secției a II-a din DNA, Ana Dana, procurorul de caz al Elenei Udrea și Gheorghe Popovici, fostul șef al Secției I din DNA.

” Am venit citată în calitate de parte vătămată, să văd despre ce este vorba. Parte vătămată în dosar referitor la o plângere pe care am depus-o la Parchetul General în 2017 împotriva domnului procuror Bulancea, doamnei Ana Dana şi domnul Popovici (de la DNA, n.r.). Pe care am făcut-o eu”, a declarat Elena Udrea, înainte de audierile de la SIIJ.

Elena Udrea a mai precizat că, în 2017, a transmis procurorilor dovezi pentru a-şi susţine plângerea.

„O să văd ce s-a mai intamplat în dosar. Din câte ştiu, la vremea respectivă, eu depusesem înregistrări telefonice şi comunicarea cu un anumit personaj care rămăsese să cred, aveam fotografii, ca susţinea că are inregistrări cum aceşti procurori puneau la cale o declaraţie falsă într-un dosar împotriva, dosar care se află în instanţă”, a mai explicat fostul ministru.

CONTEXT

În 2017, Elena Udrea a depus plângere penală împotriva lui Marius Bulancea, șeful Secției a II-a din DNA, Ana Dana, procurorul de caz al Elenei Udrea și Gheorghe Popovici, fostul șef al Secției I din DNA.

Udrea susținea la momentul depunerii plângerilor penale că totul a pornit după ce o „doamnă misterioasă” i-a scris pe o rețea de socializare prietenei sale, Lia Stanca, spunând că deține mai multe înregistrări din interiorul DNA. Aceasta i-ar fi cerut 10 mii de euro în schimbul informațiilor. „Doamna misterioasă” a mers la reședința Elenei Udrea și i-a lăsat un telefon criptat.

Probele depuse de Elena Udrea la dosar sunt telefonul femeii care a contactat-o, imaginile de pe camerele de supraveghere din zona unde aceasta locuia, mesajele femeii cu Lia Stanca și înregistrări mostră cu procurorii DNA.

Udrea acuză trei procurori de la DNA că au forțat un martor să depună mărturie împotriva ei. Mărturia despre care Udrea spune că ar fi mincinoasă este în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 24672 additional Information to that Topic: mainnews.ro/elena-udrea-audiata-ca-martor-la-sectia-speciala-dosarul-vizeaza-plangeri-depuse-pe-numele-unor-procurori-dna/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW