Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


CNAIR a desemnat câștigătorul licitației pentru alte două loturi din „Autostrada Nordului”

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 octombrie 2022

Asocierea Quadrante Viaponte – Metroul SA – Capital Vision a fost desemnată marți, 25 octombrie, de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere câștigătoarea contractelor pentru realizarea studiilor de fezabilitate necesare construirii segmentului Baia Mare – Dej – Bistrița din drumul rapid „Autostrada Nordului”. 

Pentru Lotul 1 (Baia Mare – Dej) contractul are o valoare de 12,746 milioane de lei, fără TVA.
Pentru Lotul 2 (Dej – Bistrița) contractul are o valoare de 8,376 milioane de lei, fără TVA.

Contractele pot fi semnate în termen de 10 zile, dacă nu vor exista contestații.

„Prin elaborarea acestor studii de fezabilitate dorim să stabilim parametrii necesari pentru construcția Autostrăzii Nordului care va aduce o îmbunătățire a condițiilor de circulație între Moldova și Transilvania, dar și o interconectare modernă cu infrastructura rutieră europeană. Această autostradă va asigura o siguranță rutieră sporită, reducerea emisiilor poluante, reducerea costurilor de operare și reducerea timpilor de deplasare a autovehiculelor”, a declarat general al CNAIR, Cristian Pistol.

Studiile pentru Bistrița – Suceava, în lucru

Având o lungime de aproximativ 335 km, traseul „Autostrăzii Nordului” ar urma să lege Baia Mare, Jibou, Beclean, Dej, Bistrița, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Suceava, asigurând astfel conexiunea dintre Transilvania și Moldova.

Contractele pentru realizarea studiilor de fezabilitate necesare construirii celorlalte două loturi -Bistrița – Vatra Dornei și Vatra Dornei – Suceava – au fost încheiate de CNAIR în martie 2021. Termenul de realizare este de 18 luni.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW