Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Geoană: România va deveni o țară relevantă nu doar strategic, ci și economic, politic și tehnologic

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 21 octombrie 2022

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice (NATO), consideră că, în contextul invaziei ruse din Ucraina, centrul de greutate al Europei se va muta către Est, a declarat acesta vineri, 21 octombrie. 

Geoană a participat la Conferinţa internaţională „NATO şi războiul din Ucraina. Reechilibrare geografică şi consolidare instituţională” de la Iași.

„Când cancelarul Germaniei a vizitat Praga în urmă cu câteva săptămâni, a făcut o declaraţie foarte importantă şi foarte relevantă (…) centrul de greutate al Europei se mută către Est. Acest lucru este adevărat. Centrul strategic de greutate al Europei se mută către Est”, a afirmat Mircea Geoană, citat de Agerpres.

Oficialul NATO a mai transmis că România va deveni o ţară nu doar relevantă strategic, ci şi una cu „o relevanţă de natură economică, politică şi tehnologică”.

„Cred că această nouă situaţie din Europa creează condiţii ca relevanţa strategică a ţărilor de pe flancul estic, inclusiv a României, o ţară extrem de relevantă strategic pentru noi, să devină şi o relevanţă de natură economică, politică şi tehnologică. Centrul de greutate se mută către Est, centrul de greutate se mută către o nouă realitate, de care trebuie să profităm”, a mai declarat Mircea Geoană.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW