Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ciucu îl acuză pe ministrul finanțelor că întârzie trecerea Elcen la Primăria Capitalei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 13 octombrie 2022

Ministerul Finanțelor, condus de social-democratul Adrian Câciu, întârzie să emită o decizie privind creșterea plafonului de îndatorare a Primăriei Capitalei pentru preluarea Elcen din considerente politice, a acuzat joi, 13 octombrie, Ciprian Ciucu, primar al Sectorului 6 și președinte al PNL București. 

Estimate la peste 1 miliard lei, cel puțin o parte a activelor Elcen ar putea fi preluate de Primăria Capitalei. Pe lângă discuțiile legate de eficiența economică a unei structuri care să cuprindă atât producția cât și distribuția de energie termică în București, așa cum se întâmplă în alte orașe, Nicușor Dan pare că s-a săturat să dea explicații pentru problemele apărute la o companie care nu se află în ograda sa.

Negocierile între Primăria Capitalei și Ministerul Energiei privind preluarea de către administrația locală a Elcen, compania care deține cele mai mari patru CET-uri din București, au avansat, însă o decizie finală în acest sens depinde de Ministerul Finanțelor.

Ciucu: Decizia este una politică

Într-o conferință de presă susținută joi, 13 octombrie, alături de Nicușor Dan, Ciprian Ciucu l-a acuzat că întârzie emiterea unei decizii privind creșterea plafonului de îndatorare a Primăriei Capitalei, astfel încât municipalitatea să se poată împrumuta pentru achiziția Elcen.

„Situația este extrem de gravă. Consiliul General și-a făcut datoria, Primăria Generală a venit cu un plan, acum decizia este politică și este la nivelul Ministerului Finanțelor. Miza nu este doar insolvența, ci anii care trec degeaba. Dacă Elcen iese din insolvență, va putea să acceseze fonduri de modernizare. Planul este ca Termoenergetica să preia Elcen, iar cu acești bani să modernizeze magistralele. Soluția a fost descrisă, a fost prezentată Guvernului. Toată lumea știe situația, decizia întârzie să apară. Soluția este creșterea plafonului de îndatorare a PMB. PMB are printre cele mai mici plafoane de îndatorare. În acest moment se poate împrumuta la dobânzi foarte bune și să ducă acești bani în investiții. Nu înțelege de ce se întârzie această decizie. Sper ca domnul ministru al finanțelor să înțeleagă situația. Aceasta este o tragedie a Bucureștiului”, a afirmat Ciprian Ciucu.

Sursa foto: Facebook / Ciprian Ciucu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW