Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Atacurile aeriene din Kiev, în apropierea Ambasadei României / Mesajul lui Bogdan Aurescu

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 10 octombrie 2022 Etichete: , , , , ,

Personalul Ambasadei României din capitala Ucrainei este în siguranță, în condițiile în care una dintre rachetele care au lovit în dimineața zilei de luni, 10 octombrie, Kievul a căzut la 850 de metri de clădirea în care lucrează diplomații români, potrivit ministrului de Externe, Bogdan Aurescu.

Condamn cu tărie atacul cu rachete asupra obiectivelor civile din centrul Kievului și alte orașe ucrainene. Este o violare a legislației internaționale, ce aduce pierderi de vieți omenești”, a fost mesajul transmis de Bogdan Aurescu, după ce capitala Ucrainei a fost lovită cu rachete pentru prima oară în ultimele luni.

Clădirea Ambasadei României la Kiev se află în apropierea parcului Shevchenko:

Potrivit imaginilor publicate de un corespondent străin, parcul a fost unul dintre obiectivele civile lovite luni de o rachetă lansată de armata rusă.

Bilanțul parțial al atacului asupra capitalei Kiev este de 8 persoane ucise și 24 rănite, potrivit datelor Kyiv Independent.

Încearcă să ne distrugă și să ne șteargă de pe fața pământului. Să ne distrugă populația care doarme acasă în Zaporojie. Să omoare oamenii care merg la muncă în Dnipro și Kiev (…) Nu părăsiți adăposturile. Aveți grijă de voi și de persoanele iubite”, a fost mesajul transmis de președintele Ucrainei, în urma atacurilor luni.

DETALII AICI: LIVE 229 zile de război în Ucraina / Explozii raportate în Kiev și alte 7 orașe ucrainene. Putin a convocat Consiliul de Securitate

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW