Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Președintele, despre Legile Justiției: Comisia de la Veneția a fost sesizată în repetate rânduri, avem un set întreg de recomandări

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 7 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a comentat vineri, 7 octombrie, cererile opoziției de a aștepta avizul Comisiei de la Veneția înainte ca Senatul să adopte cele trei proiecte care fac parte din pachetul de Legi ale Justiției.

Aici sunt mai multe chestiuni care trebuie luate în considerare. Comisia de la Veneția a fost sesizată în repetate rânduri, inclusiv de mine, pe legile justiției și avem un set întreg de recomandări”, a declarat președintele, înainte de reuniunea informală a Consiliului European.

Șeful statului este de părere că avizul Comisiei, care va veni în luna decembrie, nu „va fi diferit față de cele de până acum”.

Rugămintea mea expresă pentru Guvern și pentru Parlament a fost să se țină cont de recomandările pe care le cunoaștem, nu sunt chestiuni necunoscute, și, dacă Parlamentul va legifera în acest sens, eu nu mă aștept la probleme”, a adăugat Klaus Iohannis.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Cătălin Predoiu susține că Legile Justiției trebuie adoptate în toamnă: Guvernul dorește să atingă două obiective, MCV și Schengen

Cele trei proiecte ale Justiției se află în Comisia specială parlamentară și urmează să fie trimise în plenul Senatului, for decizional în acest caz.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW