Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Câciu: Este o chestiune de inechitate ca impozitul pe proprietate să fie la fel în UAT-uri diferite

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 5 octombrie 2022

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a făcut o serie de precizări la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 5 octombrie, privind modificarea grilei de stabilire a impozitului de proprietate începând cu anul 2023. 

Astfel, Câciu a transmis că susține o eventuală creștere a impozitelor pe proprietate, măsură care ar aduce mai mulți bani autorităților locale.

„Când ne întrebăm de ce statul român, din bugetul de stat, din taxele tuturor, trebuie să suplinească lipsa de venituri la nivelul autorităților locale cred ca răspunsul se găsește și în zona aceasta a colectării veniturilor locale”, a transmis ministrul Finanțelor.

Totodată, ministrul de resort a mai precizat că nu este corect ca impozitele proprietate să fie la fel în diferite zone ale țării.

„Trebuie să ținem cont că este o chestiune de inechitate ca impozitele să fie la fel în unități administrativ-teritoriale diferite și ca nivel de trai și ca nivel de dezvoltare economica”, a adăugat Câciu.

Ordonanța 16/2022, care prevede modificarea grilei de stabilire a impozitului de proprietate începând cu anul 2023, se află în dezbatere parlamentară.

Foto: Inquam Phtoos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW