Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Propaganda rusă susține că Maia Sandu ar pregăti mobilizarea în R.Moldova. Autoritățile de la Chișinău resping informațiile

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 3 octombrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Un canal de telegram al unui jurnalist rus, pro-Kremlin, urmărit de peste 1 milion de persoane, a anunțat luni, 3 octombrie, că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ar urma să anunțe „mobilizarea militară” și, împreună cu Armata Română, să deschidă un nou front împotriva Rusiei. Informațiile au fost respinse de Ministerul Apărării de la Chișinău, care arată că nu există premise pentru declararea mobilizării.

Pe canalul de Telegram Wargonzo, urmărit de peste 1 milion de persoane și deținut de jurnalistul rus Semyon Pegov, propagandist al Kremlinului, a apărut luni dimineață informația potrivit căreia „Sandu pregătește mobilizarea militară în Moldova”, citând „surse credibile de la Chișinău”.

Scopul „mobilizării” ar fi „de a deschide un nou front” împotriva Rusiei, „alături de trupele române”. Totodată, Wargonzo susține că trupele R.Moldova ar urma să lupte alături de cele ucrainene în regiunea Nykolaiev.

Informația a fost respinsă, însă, de Ministerul Apărării din Republica Moldova.

„Informația apărută în sursele mass-media din Federația Rusă, precum că șefa statului, Maia Sandu, se pregătește să anunțe mobilizare militară în toată țara – este falsă”, a transmis Ministerul moldovean al Apărării, pe Facebook.

Instituția arată că în Republica Moldova mobilizarea este demarată odată cu declararea stării de asediu sau de război, iar în acest moment nu există premisele pentru acest lucru.

Îndemnăm pe toți să se informeze doar din surse credibile și oficiale. Împreună prevenim dezinformarea”, a mai transmis Ministerul Apărării de la Chișinău.

Este vorba de ultima informație falsă despre Republica Moldova, propagată pe canalele de comunicare din Federația Rusă.

CITEȘTE ȘI: Maia Sandu: Propaganda a fost o problemă mare pentru R. Moldova. Sunt oameni care încă nu înțeleg realitatea

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW