Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Federația Rusă susține că scurgerile din conductele Nord Stream 1 și 2 sunt „acte teroriste finanțate de un stat”

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 29 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Federația Rusă, prin vocea purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a transmis joi, 20 septembrie, că scurgerile de gaze din conductele Nord Stream 1 și 2 ar fi rezultatul unui „act terorist finanțat de un stat”, notează Reuters.

Pare a fi un act de terorism, probabil finanțat la nivel de stat. Este dificil să ne imaginăm că un asemenea act terorist s-ar fi întâmplat fără implicarea la un anumit nivel a unui stat”, a spus Dmitry Peskov.

Ulterior, Ministerul rus de Externe a mai menționat că SUA poate profita de pe urma scurgerilor de gaze din conductele Nord Stream 1 și 2.

Zakharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus, a cerut ca investigația Uniunii Europene să fie „obiectivă” și a făcut aluzie la o declarație făcută de Joe Biden înainte de invazia rusă în Ucraina, prin care avertiza că „nu va mai fi un Nord Stream 2”, dacă trupele ruse calcă în țara vecină.

Președintele american se referea, atunci, la posibilitatea de a impune sancțiuni asupra operatorilor gazoductului care, deși finalizat, nu a mai fost operaționalizat, având în vedere că pe 24 februarie Rusia a lansat invazia în țara vecină.

Poziția oficialilor ruși vine la scurt timp după ce CNN a transmis că oficiali europeni din domeniul securității au observat nave care aparțin marinei ruse în zona conductelor Nord Stream.

MAI MULTE DETALII, AICI: CNN: Nave rusești, văzute în apropierea scurgerilor de la Nord Stream. Reuniune ONU vineri

Foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW