Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul discută azi prelungirea măsurii compensării preţului la carburanţi

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 29 septembrie 2022 Etichete: ,

Guvernul discută, în ședința de joi, 29 septembrie, prelungirea măsurii compensării preţului la carburanţi cu 50 de bani. Mpsura expiră la sfârșitul lunii, iar Executivul vrea să o prelungească până la sfârșitul anului – cu încă 3 luni. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a menționat că proiectul are toate avizele necesare.

„Este semnată, este avizată, este co-iniţiată de către Ministerul Energiei şi Ministerul de Finanţe, cred că intră mâine (joi – n.red.) în şedinţa de guvern. E o prelungire pentru încă trei luni, până la sfârşitul anului”, a afirmat ministrul Energiei, miercuri seară, la Digi 24.

Oficialul a punctat că dacă proiectul va fi aporbat, acesta va fi publicat înainte de 1 octombrie, astfel încât să nu existe sincope în aplicarea măsurii. Ședința Executivului are loc la ora 17:00.

Amintim că șeful Executivului, Nicolae Ciucă, menționa, la jumătatea lunii septembrie, că „această măsură a funcţionat încă de a doua zi”, după ce Guvernul a luat decizia de a compensa prețul la carburanți.

În același timp, în urmă cu două săptămâni, ministrul Energiei nu estima o creştere foarte mare a preţului la motorină, după cum a afirmat după ședința de guvern de miercuri, 14 septembrie. În opinia sa, prețul nu va trece de 9 lei/litru.

„Motorina a avut cotaţii. România e importatoare de motorină. Am văzut o creştere azi (miercuri, 14 septembrie – n.red.) de 11 bani. Cotaţia motorinei acum 10 zile a crescut uşor odată cu paritatea leu/dolar, pentru că acciza se plăteşte la dolar. Nu estimez o creştere foarte mare a preţului la motorină. Am aşteptat în piaţă şi e posibil să vină o cotaţie în jos a motorinei sau se va menţine unde este acum”, sublinia oficialul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW