Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Crin Bologa: DNA are nevoie de informații / Ce a spus despre structura care realizează interceptări

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 27 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Direcția Națională Anticorupție are nevoie de informații”, a fost apelul procurorului-șef Crin Bologa, transmis marți, 27 septembrie, la evenimentul care a marcat 20 de ani de la înființarea parchetului anticorupție. 

Primim informații, nu știu dacă sunt multe sau puține, dar și cei care se ocupă de strângerea informațiilor ni le furnizează în momentul în care le au (….) Cei care se ocupă cu strângerea de informații nu mai un scop în sine de a strânge informații (n.r. legate de corupție și evaziune fiscală)”, a declarat Crin Bologa, făcând referire la deciziile Curții Constituționale a României din 2016, privind interzicerea colaborării cu SRI în ceea ce privește realizarea filajului și a interceptărilor, și din 2020, prin care interceptările făcute de SRI în baza mandatelor de siguranță națională au fost eliminate.

În schimb, procurorul-șef al DNA arată că structura tehnică din cadrul parchetului, cea care realizează interceptările, a devenit „autonomă” și are „aparatura necesară pentru a-și desfășura activitatea”.

Am obținut 90 de polițiști în plus, eșalonați pe parcursul a trei ani, majoritatea vor fi pentru structura tehnică(…)Polițiști aducem, din păcate sau din fericire, unii pleacă la pensie și trebuie să aducem alții în locul lor, dar avem nevoie de resurse financiare pentru a achiziționa softuri, de exemplu, pentru interpretarea și analiza unui volum mare de date”, a adăugat șeful parchetului anticorupție.

Crin Bologa a dat și un exemplu în acest sens, menționând că că la nivelul instituției a fost creată o structură nouă, Biroul de analiză a informațiilor pe dosarele penale și investigații financiare, care are nevoie de „softuri performante” pentru a identifica bunurile rezultate din infracțiuni.

CITEȘTE ȘI: 20 de ani de la înființarea DNA: Președintele laudă instituția, Bologa cere „voinţă politică” pentru a avea rezultate

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW