Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 26 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Tribunalul București a respins luni, 26 septembrie, cererea procurorilor de a-l aresta preventiv pe preotul Visarion Alexa, acuzat că a agresat sexual o enoriașă. Bărbatul va fi cercetat în continuare sub control judiciar.

Visarion Alexa (47 ani), cunoscut public după mai multe apariții TV, a fost reținut de poliție sâmbătă, 17 septembrie, și pus sub acuzare pentru de agresiune sexuală, după ce o femeie în vârstă de 37 ani a reclamat că ar fi fost abuzată după spovedanie.

În data de 22 septembrie, acesta și-a recunoscut faptele în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, fără a intra în detalii privind circumstanțele în care s-au produs, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

La Secția 20 de Poliție au fost depuse alte cinci plângeri pe numele preotului Alexa. Detalii aici.

Preotul nu va mai avea voie să slujească, nici să încheie acte administrative în calitate de paroh, fiind totodată obligat să informeze Centrul eparhial de evoluția cercetărilor în cazul său, potrivit unei decizii adoptate de Arhiepiscopia Bucureștilor.

O decizie finală pe linie bisericească în cazul preotului Visarion Alexa, spun reprezentanții Arhiepiscopiei, ar urma să fie luată după pronunțarea sentinței judecătorești.

CITEȘTE ȘI: Detalii din dosarul lui Visarion Alexa. Cum ar fi abuzat-o preotul pe enoriașă 

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW