Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Lider TNL, demis din funcție, după înjurăturile la adresa PSD

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 20 septembrie 2022 Etichete: ,

Octavian Oprea, secretar general al TNL, a fost demis din funcţie, a anunţat preşedinta organizaţiei, Mara Mareş. Acesta a fost eliberat şi din funcţia de subsecretar de stat de la Autoritatea pentru Digitalizarea României, au adăugat surse politice, pentru News.ro.

Decizia a fost luată după scandalul de la Şcoala de Vară TNL.

„Urmare a evenimentelor petrecute la Şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal, în urma analizarii materialelor video şi a discutiilor avute cu mai multe persoane prezente, a fost clarificat modul în care acest incident regretabil s-a produs şi s-au stabilit rolurile participanţilor în respectivul eveniment.

Cu efect imediat, urmează ca secretarul general, domnul Octavian Oprea, să îşi prezinte demisia din toate funcţiile deţinute. Tineretul Naţional Liberal militează pentru respectarea valorilor morale, pentru pluralism politic, toleranţă şi incluziune, respectă libertatea de exprimare exercitată cu bun simţ, iar astfel de incidente regretabile nu reflectă viziunea, misiunea ori programele organizaţiei”, a precizat Mara Mareş, marţi, într-o declaraţie de presă.

Context

Tineri liberali participanţi la Şcoala de Vară TNL cu tema „Next Level Leadership” au scandat în repetate rânduri „m..e PSD” la petrecerea care a urmat dezbaterilor.

La lucrările Şcolii de Vară au rostit discursuri liderul PNL Nicolae Ciucă, secretarul general Lucian Bode, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan, care le-au vorbit despre curaj, principii şi responsabilitate.

Imagini distribuite în spaţiul public arată cum mai mulţi participanţi la petrecerea TNL desfăşurată după lucrările Şcolii de vară, desfăşurate pe litoral, la Venus, folosesc expresii jignitoare la adresa partenerilor de guvernare.

Printre hohote de râs, tinerii liberali au scandat de mai multe ori „m..e” PSD.

După apariţia imaginilor, liderul TNL Mara Mareş a prezentat scuze, promiţând că protagoniştii vor fi identificaţi şi că vor avea loc discuţii pe acest subiect.

Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW