Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


4 minore racolate de proxeneți/O mamă a reclamat că fata ei este victima unei rețele de trafic de minori/6 persoane au fost arestate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 19 septembrie 2019 Etichete: , ,

O mamă a reclamat la poliție, în urmă cu o săptămână, că fata ei, elevă în clasa a IX-a, ar fi victima unei rețele de proxeneți. După mai multe verificări, procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a șase persoane. 

„Din datele deținute, coroborate cu rezultatul verificărilor și investigațiilor efectuate, a rezultat faptul că un număr de 6 inculpaţi au constituit un grup infracțional organizat creat pe relații de familie, în vederea obținerii unor sume importante de bani prin identificarea, recrutarea, racolarea și ulterior exploatarea sexuală prin practicarea prostituției, a unor minore, inclusiv a minorei în vârstă de 15 ani”, transmit procurorii DIICOT.

Părinții au sesizat că, începând cu anul 2019, fata lor de 15 ani nu mergea la cursuri, lipsea de mult de acasă și venea la ore târzii. Mama sa a sesizat că fata afișa mai mereu o ținută elegantă, era îngrijită și că nu îi mai cerea bani.

Pe data de 13 septembrie mama fetei a reclamat la poliție că fiica sa lipsește de acasă de trei zile, ultima oară văzând-o plecând de acasă, cu mai multe haine, fără a da prea multe informații.

Mașina proxeneților a fost oprită pe drum de poliție, în autoturism fiind găsite trei persoane printre care și minora, mai multe cartele SIM și prezervative.

„Având în vedere faptul că minora figura urmărită național, fiind sesizată ca persoană dispăruta, a fost luată măsura conducerii autoturismului și a persoanelor depistate la sediul Poliției Municipiului Giurgiu, ulterior minora fiind încredinţată mamei sale”, potrivit comunicatului.

Inculpații aveau de gând să o ducă pe fată în afara României pentru a practica prostituția, iar în acest sens i-ar fi făcut un buletin fals care arăta că avea vârsta majoratului.

Mai mult, procurorii au descoperit că doi dintre suspecţi au transportat cu un autoturism, o altă tânără, în vârstă de 22 de ani, care se întorcea din Craiova. Atunci când era minoră, fata dispăruse de mai multe ori de acasă.

Procurorii au mai identificat o victimă, în vârstă de 16 ani, din declaraţia căreia a rezultat faptul că a fost racolată, cazată şi obligată la practicarea prostituţiei de către membrii grupului precum şi faptul că la locuinţa acestora se mai află în prezent încă de trei minore.

În cursul zilei de mâine inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului  cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/4-minore-racolate-de-proxeneti-o-mama-din-giurgiu-a-reclamat-ca-fata-ei-este-victima-unei-retele-de-trafic-de-minori-6-persoane-au-fost-arestate/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW