Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Programul „masă caldă”: Numărul școlilor beneficiare a crescut la 350

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 16 septembrie 2022 Etichete: , ,

Numărul școlilor care organizează programul „masă caldă” a crescut de la 300 la 350, după ce Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență în acest sens, după cum a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului, după ședința de astăzi.

„În privința programului masă caldă în școli, s-a definitivat cadrul legal pentru a extinde programul pilot de acordare a suportului alimentar pentru preșcolarii și elevii din 350 de unități de învățământ preuniversitar de stat.

Astfel, au fost stabilite normele de aplicare prin hotărârea de guvern incluzând aici definirea suportului alimentar, a situațiilor în care unitatea de învățământ beneficiază de acest program, specificarea documentelor suport și normele minim obligatorii care trebuie respectate în pregătirea mesei pentru preșcolari și elevi, conforme cu recomandările Institutului Național de Sănătate Publică (INSP)”, a precizată Cărbunaru.

El a menționat, totodată, că premierul a cerut ca aceste unități de învățământ să intre în categoria celor care au mare nevoie de un astfel de program, pentru a încuraja astfel preșcolarii și elevii care au nevoie de sprijin să facă parte din acest program.

În debutul ședinței, prim-ministrul a declarat că este „convins că la nivelul Ministerului Educației vor fi luate măsuri, astfel încât aceste școli să fie alese dintre cele care au cu adevărat nevoie și să aibă o repartizare unitară și echilibrată la nivelul întregii țării, pentru fiecare județ în parte, în mod deosebit acolo unde este cu adevărat nevoie”.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW