Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Cu cine ar vota bucureștenii dacă duminică ar avea loc alegeri – sondaj

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 15 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 34% din cei 37% de bucureșteni care au indicat un partid ar vota cu PSD, 25% cu PNL, iar 13% cu AUR, potrivit unui sondaj Avangarde făcut la comanda Digi24. USR se află pe poziția a 4-a, partidul fiind ales de 12% dintre respondenți, urmat de PMP -6% și Pro România -3%. 

La Consiliul General al Municipiului București, primele două poziții arată la fel, cei chestionați alegând astfel: 30% – PSD și 27% – PNL, iar pe locul trei se află USR, cu 15% din intențiile de vot. Topul este completat de 13% – AUR, 5% – PMP, 3% – Pro România.

În cine au încredere bucureștenii

Întrebați în cine au încredere, majoritatea bucureștenilor au răspuns că au „multă” (25%) încredere în Robert Negoiță, pe următoarele două poziții fiind Gabriela Firea (23%) și Daniel Băluță (23%).

În ce îl privește pe actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, doar 16% dintre respondenți au arătat că au „multă” încredere în acesta.

Pe ultimul loc la capitolul încredere se află George Simion, liderul AUR, cu 6% dintre cei chestionați spunând că au „multă” încredere.

Ar trebui să mai candideze Nicușor Dan?

Cetățenii au fost întrebați și dacă Nicușor Dan ar trebui să mai candideze pentru un nou mandat. 49% dintre respondenți, majoritatea, au spus că „nu”, iar doar 21% au răspuns afirmativ. Dintre aceștia, 40% au menționat că ar trebui să fie candidat independent și nu susținut de PNL, cum s-a întâmplat la alegerile precedente.

Cu cine ar vota bucureștenii dacă duminica viitoare ar trebui să își aleagă primarul general? Majoritatea au ales PSD, fiindu-le prezentate mai multe variante de candidați – Gabriela Firea și Alexandru Rafila.

Imagini: Digi24

Acest sondaj a fost efectuat de Avangarde în perioada 07.09.2022 – 14.09.2022 pe un eșantion de 901 oameni. Metoda culegerii datelor a fost CATI (telefonic). Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,4%.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW