Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Vulnerabilitate majoră de securitate Google. Cum se pot proteja utilizatorii 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 septembrie 2022

Google a lansat o actualizare de securitate pentru softul Chrome pe Windows, Mac și Linux pentru a remedia o vulnerabilitate de tip zero-day recent descoperită, care este exploatată în mod activ de atacurile cibernetice iar utilizatorii sunt îndemnați să-și instaleze actualizarea cât mai curând posibil, relatează zdnet.com.

Conform sursei citate, actualizarea Google Chrome la versiunea 105.0.5195.102, remediază grava breșă de securitate, legată de validarea insuficientă a datelor în Mojo.

Corecția de securitate urmează să fie distribuită utilizatorilor în următoarele zile și săptămâni. Utilizatorii sunt îndemnați să aplice actualizarea atunci când Chrome le solicită acest lucru.

Google nu a oferit detalii exacte cu privire la ce se referă actualizarea de securitate, menționând că „accesul la detalii despre bug-uri și link-uri poate fi restricționat până când majoritatea utilizatorilor sunt actualizați cu o soluție”.

Conform sursei citate, există posibilitate ca informațiile despre vulnerabilitate să fie reținute deocamdată pentru a împiedica infractorii cibernetici să profite de ea înainte ca majoritatea utilizatorilor Google Chrome să aibă ocazia să aplice actualizarea.

Sursa foto: Inquam Photos / Melinda Nagy

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW