Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


România a îndeplinit obiectivul setat de Comisia Europeană pentru luna august. Gradul de umplere a depozitelor de gaz este de 73%

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 31 august 2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis în debutul ședinței de Guvern de miercuri, 31 august, că România a îndeplinit obiectivul Uniunii Europene pentru 1 septembrie, de a umple cel puțin 57% din depozitele de gaz.

Ne-am apropiat de 73%, avem peste 2.280.000 mc în depozite. Dacă nu mă înșel, cifra asumată pe care trebuie să o raportăm mâine la Comisia Europeană e de 57%. A fost un ritm accelerat de înmagazinare a gazelor în depozite”, a declarat Virgil Popescu.

În urma Summitului Mării Baltice, la care a participat și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, oficialul european a menționat că gradul de umplere cu gaz al depozitelor din Uniunea Europeană este de 80%.

Dar pentru a tăia dependența de combustibilii fosili din Federația Rusă, ne trebuie energie regenerabilă”, a precizat șefa Comisiei Europene.

Astfel, a fost agreat un acord în valoare de 5,6 miliarde de euro, prin care vor fi susținute proiectele din zona Mării Baltice de a mări de până la 7 ori capacitatea de producție a energiei eoliene offshore în regiune.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/romania-a-indeplinit-obiectivul-setat-de-comisia-europeana-pentru-luna-august-gradul-de-umplere-a-depozitelor-de-gaz-este-de-73/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW