Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marius Budăi a anunțat propunerile PSD de creștere a veniturilor: Salariul minim de 3.000 de lei și punctul de pensie la 1.745 de lei

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 31 august 2022

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat miercuri, 31 august, că Partidul Social Democrat va propune coaliției o serie de măriri ale salariului minim pe economie, a pensiei minime și a punctului de pensie și va insista ca elevii și profesorii care vor obține medalii la olimpiadele internaționale să primească premii care încep de la 2.500 de euro.

În cazul în care măsurile propuse de PSD vor fi agreate și de PNL și de UDMR, salariul minim pe economie ar urma să crească la 3.000 de lei brut. Din aceștia, 200 de lei vor fi neimpozitabili.

Ne dorim să încercăm să nu mai existe în România sărăcie în muncă”, a spus Marius Budăi, în timpul unei conferințe de presă.

Social-democrații își doresc ca pensia minimă să crească la 1.100 de lei, iar punctul de pensie să ajungă la 1.745 de lei.

PSD își mai propune ca elevii care obțin medalii la olimpiadele internaționale să fie premiați cu 5.000, 8.000 și 10.000 de euro, în funcție de medalie, iar profesorii să fie premiați cu 2.500, 4.000 sau 5.000 de euro, în funcție de medalie.

Mărirea premiilor pentru elevii care obțin medalii la olimpiadele internaționale este discutată și în cadrul ședinței de Guvern de miercuri.

Avem, de asemenea, o Hotărâre prin care avem o creștere substanțială a premiilor pentru elevii români care au făcut înaltă performanță internațională, fără a-i neglija pe cei care au făcut performanță națională. Sunt premiate și școlile din care provin acești elevi”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în debutul ședinței de Guvern de miercuri.

Sursa foto: Facebook / Marius Constantin Budăi

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW