Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Josep Borrell se așteaptă ca programul UE de antrenament pentru trupele ucrainene să primească undă verde

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 30 august 2022

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a declarat, în Praga, unde miniștrii de Externe și ai Apărării din statele membre ale Uniunii Europene s-au reunit în ultimele două zile, că speră să obțină undă verde pentru a înființa un program comun al UE de antrenament pentru soldații ucraineni, relatează Reuters și APNews.

Miniștrii Apărării din UE discută, marți, pe tema înființării unui program de antrenament la nivel european pentru soldații ucraineni și pe tema aprovizionării de armament către Ucraina.

Stocurile (n.r. de armament) se golesc. Avem livrări atât de mari către Ucraina încât trebuie să ne refacem stocurile”, a spus Josep Borrell, în Praga.

În ceea ce privește înființarea programului comun de antrenament, inițiativa este pusă sub semnul întrebării de state precum Luxemburg sau Austria.

În schimb, oficialii din Țările de Jos au anunțat că deja lucrează cu Germania pentru a acorda soldaților ucraineni cursuri de deminare.

Mai multe țări din UE deja au facilități de antrenament pentru Ucraina, dar consider că ar fi de bun augur să ne asigurăm că întreaga Uniune Europeană face acest lucru într-un mod organizat, ce poate rezista mai mult timp”, a spus și ministrul irlandez de Externe, Simon Coveney.

Marți, miniștrii de Externe din UE ar urma să decidă dacă vor suspenda Acordul semnat în 2007, ce le asigură cetățenilor ruși viza pentru a călători în Uniunea Europeană.

Potrivit informațiilor din acest moment, mai multe state, printre care Germania sau Franța, se opun măsurii cerută insistent de statele vecine cu Federația Rusă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW