Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Miniştrii europeni ai Energiei și ai Apărării se reunesc pe 8 și 9 septembrie

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 29 august 2022

Miniștrii Energiei și miniștrii Apărării din statele membre ale Uniunii Europene se reunesc joi, 8 septembrie, și vineri, 9 septembrie, pe fondul invaziei Federației Ruse în Ucraina. 

Jozef Sikela, ministrul Industriei din Republica Cehă, țară care deține președinția Consiliului Uniunii Europene a convocat astfel de urgență o reuniune a miniștrilor europeni ai Energiei.

„După un weekend plin de negocieri, pot să anunț că convoc o ședință extraordinară a Consiliului Energiei. Ne vom întâlni la Bruxelles pe 9 septembrie.

Trebuie să reparăm piața energiei. Soluția la nivelul UE este de departe cea mai bună pe care o avem”, a scris ministrul ceh al Industriei şi Comerţului pe Twitter. 

Totodată, Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a invitat miniștrii europeni de resort la o întâlnire în Germania pe 8 septembrie pe tema organizării sprijinului pentru capabilităţile militare ucrainene împotriva Federației Ruse.

„Lloyd Austin a invitat din nou miniştrii Apărării şi înalţi oficiali militari din întreaga lume să discute despre criza actuală din Ucraina şi despre diferitele provocări de securitate pe care le întâmpină aliaţii şi partenerii americani”, se arată într-un comunicat al Departamentului Apărării al SUA, citat de News.ro.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW