Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Decontarea procedurilor FIV pentru cuplurile infertile, extinsă la nivel național

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 29 august 2022

Programul naţional de Fertilizare in Vitro a primit avizul necesar de la Ministerul Justiţiei, astfel că acesta va fi modificat. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a explicat că „nu era normal să avem discriminări”, în condițiile în care doar cuplurilor din Capitală li se deconta toată suma, iar celorlalte din alte județe doar parțial.

„Nu era normal să avem discriminări. Să avem femei de categoria întâi la Bucureşti care au beneficiat pe timpul cât am fost primar general de acest proiect care acum nu mai este finanţat, din păcate, şi femei care sunt în alte judeţe şi care nu puteau să beneficieze de suma întreagă pentru acest program şi de derularea lui în condiţii optime.

(…) Am primit informarea de la cabinet că am obţinut în sfârşit, după lupte seculare care au durat şase luni, avizul de la Ministerul Justiţiei pentru proiectul care a fost aplicat cu succes, spun eu, pentru că s-au născut 600 de copii într-un timp foarte scurt, în Bucureşti, şi anume decontarea procedurilor FIV (Fertilizare in Vitro – n.r.) pentru cuplurile infertile, un proiect realizat acum la nivel naţional de către Ministerul Familiei împreună cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii”, a anunţat Gabriela Firea, luni, 29 august, citată de News.ro.

Ea a adăugat că acesta este un proiect al PSD asumat prin programul de guvernare şi este un program benefic, în contextul declinului demografic.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, anunţa la jumătatea lunii aprilie, prelungirea programului pentru cuplurile infertile. Ministrul subliniase că România trece printr-o criză demografică fără precedent, la ministerul pe care îl conduce aflându-se în lucru mai multe proiecte „care vor mai ușura viața de zi cu zi”.

Potrivit Gabrielei Firea, una din cinci familii se confruntă cu infertilitatea, „o problemă foarte serioasă, nu un moft”.

Precizările erau făcute în contextul în care programul de fertilizare in vitro a fost introdus în planul de măsuri „Sprijin pentru România”, anunțat luni de coaliția de guvernare.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/decontarea-procedurilor-fiv-pentru-cuplurile-infertile-extinsa-la-nivel-national/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW