Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Trafic de organe în Capitală. O clinică medicală și administratorul acesteia, urmărite penal UPDATE

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 26 august 2022

UPDATE Ministerul Sănătății a transmis, în urma publicării comunicatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, că „Agenţia Naţională de Transplant şi-a îndeplinit sarcinile conform atribuţiilor şi competenţelor sale legale, acţionând instituţional”, precizând însă că nu poate oferi mai multe detalii, fiind vorba despre o anchetă în curs de desfășurare.

UPDATE Peste 300 de cornee au fost introduse ilegal în țară de angajații clinicii medicale din Capitală, importate de la o bancă de țesuturi din Italia, a declarat Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Procesul a fost pornit ca urmare a unei sesizări din oficiu și până în acest moment nu au fost depuse plângeri de Parchet și nici măsuri preventive împotriva suspecților.

Știrea inițială

O clinică medicală și administratorul acesteia sunt urmărite penal în continuare de luni, 22 august, pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de organe, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București remis vineri, 26 august. 

„În perioada 2019-2021 o clinică medicală și administratorul acesteia, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleași rezoluții infracționale, au introdus pe teritoriul României țesuturi de origine uman, respectiv un număr semnificativ de cornee, fără autorizație specială emisă de Agenția Națională de Transplant”, a informat sursa citată.

Joi, 25 august, a fost pus în executare un mandat de percheziție.

Dispunerea efectuării în continuare a urmăririi penale este o instituție reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de vinovăție.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/trafic-de-organe-in-capitala-o-clinica-medicala-si-administratorul-acesteia-urmarite-penal/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 40980 additional Information on that Topic: mainnews.ro/trafic-de-organe-in-capitala-o-clinica-medicala-si-administratorul-acesteia-urmarite-penal/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW