Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Dîncu, despre remaniere: Fake news. Nu mi-a reproşat nimeni nimic până acum

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 25 august 2022

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a  vorbit despre informațiile potrivit cărora ar urma să fie remaniat. El a menționat că nu i s-a reproşat nimic în ce privește activitatea sa – nici de către Marcel Ciolacu, nici de către Nicolae Ciucă – şi cataloghează aceste informații drept „fake news”.

„Nu mi-a reproşat nimeni nimic până acum, nici premierul, nici preşedintele, nici Marcel Ciolacu. Ştirile acestea care apar pe surse, fără nicio sursă identificabilă şi care se repetă, când e vorba de ministrul Apărării şi în timpul acestui război hibrid, au o anumită direcţie, au o anumită semnificaţie, pot fi înţelese, pentru că încerci să dai o senzaţie de nesiguranţă, încerci să dai senzaţia că politica este greşită sau că cineva a greşit în sistemul de apărare sau că nu funcţionează apărarea.

Nu am avut nicio discuţie. Evident că am discutat şi cu premierul României despre aceste lucruri, nimeni nu a pus vreodată problema unei remanieri în Guvern. Deci nu numai despre mine, dar şi despre altcineva. Nu s-a pus această problemă”, a declarat Vasile Dîncu, miercuri seară, la Antena 3, citat de News.ro.

Ministrul a arătat că este normal „să lași locul altuia”, dacă partidul, premierul sau șeful statului îți cere acest lucru, întrucât „nimeni nu a dat un concurs pentru funcţia de ministru”.

Despre remanierea sa, pe care a catalogat-o drept „un fake news care a funcţionat destul de bine”, el a subliniat că „nu îl emoţionează”.

Context

Preşedintele PSD, Marcel Colacu, a declarat, marți seara, că, din punctul său de vedere, se impune o remaniere în Guvern, până la sfârşitul anului, însă acest atribut îi revine premierului Nicolae Ciucă „exclusiv”.

„Din punctul meu de vedere, se impune, până la sfârşitul anului, să fie o remaniere în Guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, la Antena 3, citat de News.ro.

Declarația vine în contextul în care, în ultimele zile, au apărut mai multe informații potrivit cărora mai mulți miniștri ar urma să fie schimbați din funcție, printre numele vehiculate fiind cel al ministrului Apărării, Vasile Dîncu (PSD), dar și cel al ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe care social-democrații l-au criticat în ultima perioadă, pe fondul crizei energetice.

Întrebat dacă ministrul Dîncu va fi remaniat, liderul PSD a răspuns că prim-ministrul nu i-a cerut acest lucru.

„Urmează să avem discuţii. Nu vreau să vorbesc de vreun coleg sau de cineva. Mie, primul ministru nu mi-a cerut să fie schimbat domnul Vasile Dîncu. (…) Depinde cum vrem să avem o abordare în politică de acum încolo. Dacă vrem să avem aceeaşi abordare pe care am avut-o timp de 30 de ani, care nu ne-a adus tocmai în locuri fericite şi cred că nu am avut eficienţă guvernamentală pe care ne-o dorim cu toţii. Cred că abordarea corectă este cea pe care o spun eu: primul ministru este cel care vine şi face propunerile. În guvernul de coaliţie luăm deciziile în interiorul coaliţiei”, a declarat preşedintele PSD.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/ministrul-dincu-despre-remaniere-fake-news-nu-mi-a-reprosat-nimeni-nimic-pana-acum/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 31735 more Information to that Topic: mainnews.ro/ministrul-dincu-despre-remaniere-fake-news-nu-mi-a-reprosat-nimeni-nimic-pana-acum/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW