Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Cea mai mare parte a ţării, sub avertizări cod portocaliu și galben de ploi abundente / Prognoza pentru București și Ilfov

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 22 august 2022

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteorologică cod portocaliu de ploi abundente pentru mai multe județe din România, alături de o avertizare cod galben pentru cea mai mare parte a țării, până marți, 23 august. Mai mult, județul Ilfov se află sub avertizare de averse torențiale valabilă luni, 22 august, în intervalul orar 11.40-12.40 pentru 9 localități din județul Ilfov.

Pentru avertizarea și informarea populației în cele 9 localități s-a emis un mesaj prin Sistemul Ro-Alert, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Localitățile vizate sunt: Periș, Gruiu, Balotești, Moara Vlasiei, Snagov, Ciolpani, Tunari, Corbeanca, Dascălu.

Conform ANM, de luni, 22 august, de la ora 10:30 şi până marţi, 23 august, la ora 22:00 este în vigoare o avertizare cod portocaliu de ploi abundente.

În nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei şi sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torenţiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 40…50 l/mp şi pe arii restrânse de peste 60…70 l/mp, transmit meteorologii.

În aceeaşi perioadă, zeci de alte judeţe se află sub atenţionare Cod galben de  instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ

Astfel, în intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, Maramureş, Muntenia, Dobrogea şi la munte, cea mai mare parte a Moldovei şi local în Crişana şi Banat. Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Totodată, pentru municipiul București și județul Ilfov este în vigoare o avertizare meteorologică cod galben, de luni, 22 august, ora 10:30, până marți, 23 august, ora 22:00, de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • Здравствуйте. Искали где реплика наушников Airpods PRO? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и РФ. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со скидкой. Надежные гарнитуры по низким ценам. Быстро доставим по России.

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/cea-mai-mare-parte-a-tarii-sub-avertizari-cod-portocaliu-si-galben-de-ploi-abundente-prognoza-pentru-bucuresti-si-ilfov/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW