Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Simulare video: Cum s-ar răspândi radiațiile în cazul unui accident nuclear în Ucraina

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 august 2022

În contextul în care tensiunile continuă să crească în jurul centralei nucleare din Zaporojie – cel mai mare reactor nuclear din Europa – oamenii de știință de la Institutul ucrainean de Hidrometeorologie au simulat răspândirea radiațiilor în cazul unui dezastru nuclear. Accestea ar ajunge inclusiv în România.

Oamenii de știință au constatat că, în condițiile meteorologice din ultimele zile, radiațiile ar putea ajunge până în nordul Mării Baltice, afectând pe parcurs și Estonia, Letonia, Lituania și Polonia, precum și Belarus.

Îndreptându-se spre vest, radiațiile ar putea ajunge și în Moldova, România, Serbia, Slovacia, Ungaria și Republica Cehă, potrivit simulării făcute de cercetători.

Centrala nucleară, care este ocupată de ruși, dar este condusă de personal ucrainean, s-a confruntat cu bombardamente intense de-a lungul războiului, ambele părți acuzându-se reciproc de atacuri.

Joi, 18 august, Rusia a avertizat că ar putea închide centrala nucleară Zaporojie dacă Ucraina continuă să bombardeze instalația – o afirmație pe care Kievul a negat-o.

Foto: Inquam Photos / Ana-Maria Dumtiru

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/simulare-video-cum-s-ar-raspandi-radiatiile-in-cazul-unui-accident-nuclear-in-ucraina/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW