Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Incendiul de pe insula Thasos este parțial sub control. Avertismentul autorităților

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 14 august 2022

Incendiul care a făcut ravagii pe insula grecească Thasos a fost parțial adus sub control duminică. 14 august. Autoritățile locale au avertizat, însă, că pericolul nu a fost îndepărtat complet, deoarece focul arde încă în mai multe locuri, relatează presa externă.

Patru avioane de stingere, cinci elicoptere, sute de pompieri, voluntari și unități militare acționează pentru a elimina sursele incendiilor, a precizat brigada de pompieri din Grecia, potrivit dpa.

Insula din nordul Mării Egee este acoperită de păduri dense, iar flăcările au făcut ravagii. Peste 13.000 de hectare de teren au fost mistuite de incendii în Grecia în acest an, potrivit forțelor de protecție civilă.

Lunile de secetă, temperaturile ridicate și vânturile puternice au creat condiții favorabile pentru incendii, au declarat meteorologii.

Duminică, 14 august, există risc ridicat de incendiu (categoria 3) în Attica, Kythira, Corinthia, zonele din Laconia, Dodecanezul, Chania și Rethymnon.

Amintim că Ministerul de Externe a recomandat joi, 11 august, românilor care se află în Thassos să evite deplasările în zona de est a insulei, afectată de un puternic incendiu de vegetație, și să informeze Consulatul General al României la Salonic dacă întâmpină dificultăți din cauza incidentului.

Incendiul s-a produs în zona Limenaria, din Insula Thassos, și a afectat estul insulei. Autoritățile elene au evacuat persoanele din zonă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW