Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


149 de milioane de euro pentru producția de hidrogen din surse regenerabile / Schema de ajutor, adoptată de Comisia Europeană

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 august 2022

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor, dedicată producției de hidrogen din surse regenerabile, pentru România, în valoare de 149 de milioane de euro, pusă la dispoziție prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, potrivit unui comunicat transmis luni, 8 august, de forul european.

Scopul măsurii este să contribuie la dezvoltarea hidrogenului din surse regenerabile, în conformitate cu obiectivele Strategiei UE pentru hidrogen și cu Pactul verde al UE. Schema va contribui, de asemenea, la obiectivele planului REPowerEU de a reduce dependența de combustibilii fosili din Rusia și de a accelera tranziția verde”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Schema ar urma să sprijine construcția de noi instalații pentru producția de hidrogen din surse regenerabile, având scopul de a realiza, până pe 31 decembrie 2025, capacități de producție de cel puțin 100 de MW în instalații de electroliză, ce ar trebui să producă 10.000 de tone de hidrogen pe an.

Programul este dedicat întreprinderilor care își desfășoară activitatea în domeniul producției de hidrogen sau de energie electrică, autorităților române sau instituțiilor de cercetare și dezvoltare din domeniul energiei.

Sprijinul nu va putea depăși suma de 50 de milioane de euro/proiect, iar beneficiarii vor fi aleși în urma unei proceduri „transparente și nediscriminatorii”.

Această schemă în valoare de 149 de milioane EUR permite României să își consolideze capacitățile de producție de hidrogen din surse regenerabile, limitând în același timp posibile denaturări ale concurenței”, a spus Margrethe Vestager, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW