Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Generalul SPP Costin Nedelea, rămas fără titlul de doctor pe motiv de plagiat, trecut în rezervă de Klaus Iohannis

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 5 august 2022

Generalul Costin Nedelea, șeful unității informative a Serviciului de Protecție și Pază, urmează să se pensioneze, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 5 august, decretul privind trecerea sa în rezervă. 

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 5 august 2022, decretul privind trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Nedelea Costin din Serviciul de Protecție și Pază – la data de 8 august 2022”, a transmis Administrația Prezidențială.

Potrivit PressOne, Costin Nedelea, angajat al Serviciului de Pază și Protecție din anii 2000, când avea doar gradul de colonel. Anterior, arată sursa citată, acesta a lucrat anterior în Serviciul Român de Informații, unde a fost șeful de cabinet al generalului Ionel Marin (fost adjunct al directorului SRI), și în cadrul Oficiului pentru Apărarea Secretului de Stat.

În SPP a fost avansat la gradul de general și a devenit șeful unității informative a serviciului.

Conform aceleași surse, în anul 2013 generalul Nedelea a devenit doctor al Academiei SRI cu teza „Confruntare în intelligence”, titlu care ulterior i-a fost retras motiv de plagiat la solicitarea aceleași instituții.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW