Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PNL o dă în judecată pe Clotilde Armand pentru abuz în serviciu

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 4 august 2022

Consilierii locali ai Partidului Național Liberal (PNL) Sector 1 au anunțat joi, 4 august, că o dau în judecată pe Clotilde Armand, edilul aceluiași sector, pentru presupus abuz în serviciu, acuzând-o că refuză să aplice hotărâri de consiliu local „care ating zone de mare interes pentru cetățenii sectorului 1 și care ar dezvolta comunitatea”.

„Care este de fapt realitatea? Clotilde Armand, printr-un abuz în serviciu săvârșit cu sprijinul funcționarilor din aparatul de specialitate refuză cu rea credință să pună în aplicare Hotărârile Consiliului Local al Sectorului 1, obligație prevăzută în sarcina primarului de art. 154 alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, abuz constatat și de echipa de control a Instituției Prefectului prin Raportul nr. 9818 din 05.05.2022, prin care stabilește și un plan de măsuri, cu termene și responsabilități concrete, ignorat de asemenea de doamna primar”, a motivat PNL Sector 1.

Consilierii liberali dau exemplu proiectul de Hotărâre privind aprobarea demarării procesului de digitalizare în administraţia publică a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, denumit Sectorul 1 DIGITAL şi aprobarea contractării, din surse externe, a unui serviciu IT pentru Implementare nr. K2-103, proiect al consilierilor PNL la iniţiativa preşedintelui PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

Clotilde Armand, aceleași acuze la adresa lui Burduja

Marți, 2 august, Clotilde Armand l-a acuzat pe Ministrul Cercetării și al Digitalizării (totodată președintele filialei PNL Sector 1), Sebastian Burduja, că a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene, „din orgolii politice, fără niciun argument, fără niciun fel de explicaţii”.

„Din respect pentru cetățeni, voi reveni cu acest proiect în Consiliul Local. Le transmit consilierilor PNL și PSD că reforma în Sectorul 1 este ireversibilă și că a venit momentul să lase deoparte interesele politicianiste și să voteze pentru locuitori”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Mai mult, edilul a susținut că investițiile din Sectorul 1 în toate domeniile – școli, sănătate, infrastructură, mediu – sunt blocate în Consiliul Local la ordinele coaliției de guvernare.

Foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW