Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cetățenii români, sfătuiți de MAE să evite locul erupției vulcanului Geldingadalir, din Islanda

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 august 2022

Vulcanul Geldingadalir, din peninsula Reykanes, Islanda, a erupt în urmă cu o zi, iar Ministerul român de Externe i-a avertizat joi, 4 august, pe cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în insula aflată între Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic să evite locul erupției și zonele cu risc de alunecări de teren și căderi de pietre.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Islanda despre apariția unei erupții vulcanice în proximitatea orașului Grindavik, din peninsula Reykjanes, în sud-vestul țării.

Din cauza activității seismice crescute, a situației incerte și a posibilității degajării de gaze periculoase, autoritățile islandeze recomandă cu insistență să nu se viziteze locul erupției și să se evite zonele cu risc de alunecări de teren și căderi de pietre”, se arată într-un comunicat al MAE.

Vulcanul a erupt în cursul zilei de miercuri, iar magma ieșită la suprafață a creat imagini spectaculoase în regiune.

În ciuda avertismentelor autorităților, mai mulți cetățeni islandezi au vizitat în cursul zilei de joi locul erupției, potrivit imaginilor transmise de Euronews.

Potrivit autorităților islandeze, traficul aerian din regiune nu este în pericol.

Imagini din timpul erupției pot fi urmărite live, pe Youtube:

Sursă foto: Captură Youtube – Mbl.is

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW