Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iohannis: PSD, cea mai dezastruoasă guvernare de la Revoluție. Rușine!

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 14 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD cu ocazia discursului pe care l-a susţinut  la Adunarea Regională a organizațiilor PNL din Sud-Est. Preşedintele României a afirmat că PSD a produs cea mai păguboasă guvernare de la Revoluţie încoace, adăugând că social democraţii sunt cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii şi viitorului României.

„În ultimii 2 ani jumătate, după cum au subliniat și antevorbitorii mei, România a fost condusă de o guvernare care i-a compromis viitoarul, care a săpat adânc la temelia democrației și a statului de drept.

PSD a produs cea mai păguboasă, cea mai dezastruoasă guvernare de la Revoluție încoace. Rușine!(…)

România este o ţară membră a UE, fără spitale, fără şcoli sigure. (…)

În asaltul asupra statului, PSD nu a mai avut timp să guverneze și pentru oameni. PSD a făcut legi care să submineze justiția, poliția, administrația publică, jandarmeria, instituții menite să protejeze cetățeanul. Au pus în vârful instituțiilor oameni care nu aveau ce căuta acolo, dar cu recomamndare de la PSD. PSD a reprezentat cea mai mare amenințare la adresa stabilității și viitorului României.

PSD a reprezentat cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii şi viitorului României.

În aceşti ani grei de luptă cu PSD, mi-am folosit toate pârghiile constituționale. pentru a bloca legi, pentru a impune revizuirea unor măsuri care ar fi fost catastrofale, toate acestea culminând cu referendumul pe care l-am convocat pe 26 mai, pentru ca românii să își facă auzită vocea la urne și au făcut-o. Atunci, pe 26 mai a fost un punct de cotitură. Votul de la Referendum a arătat că românii îi sancționează pe pesediști pentru drumul pe care au vrut să ducă ţara.

Să nu ne facem iluzii. Lupta nu e nici pe departe încheiată. Această luptă va fi câștigată când guvernarea va fi preluată de oameni cu viziune democratică. România riscă să fie distrusă de PSD. În toți acești ani am reușit să oprim foarte multe erori, dar PSD nu a învățat nimic. PSD a pierdut majoritatea în parlament, dar le este frică. Am fost nevoit de trei ori să refuz remanierea cerută cu obrăznicie. România nu va putea progresa în acest stil pesedist.

Vedeţi foarte bine că se iau la PSD noi decizii pe care trebuie să le blochez, pentru că România riscă să fie distrusă de PSD. În toţi aceşti ani am reuşit să oprim foarte multe erori, dar PSD nu a învăţat nimic. Aţi urmărit cu siguranţă ultimele etape de aşa-numite remanieri.

PSD a pierdut majoritatea în Parlament, dar îi este frică să meargă în Parlament să îşi ia votul de validare şi atunci am fost nevoit nu o dată, nu de două ori, de trei ori să refuz remanierea cerută cu obrăznicie.

România nu va putea niciodată să progreseze aşa, în acest stil PSD-ist, însă există oameni pregătiţi care pot să conducă onest, cu responsabilitate şi pe mulţi dintre ei îi văd astăzi în această sală”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai spus că PNL a câştigat încrederea românilor prin votul din 26 mai şi că liberalii trebuie să se ridice la nivelul aşteptărilor.

„PNL este acum, prin votul românilor din 26 mai, cel mai important partid din România. E o recunoaștere, dar în același timp o mare responsabilitate. Trebuie să fiți pregătiți să fiți la nivelul așteptărilor românilor.

Drumul e abia la început și vă spun că e extrem de important să nu pierdeți ceea ce nu ați câștigat la 26 mai. Acest lucru se numește încredere. Ați câștigat încrederea românilor.  Cultivați-o!”, a mai spus preşedintele.

sursa foto: PNL

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW