Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


În pragul penuriei de combustibil, Ungaria a renunțat la plafonarea prețului la carburanți pentru firme

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 31 iulie 2022

Guvernul Ungariei a adoptat mai multe măsuri sâmbătă, 30 iulie, pe fondul amenințărilor legate de o posibilă penurie a combustibililor, relatează presa de la Budapesta. A fost eliberat un sfert din rezervele strategice de petrol și combustibil, a fost îngrădit accesul companiilor la cumpărarea combustibililor cu prețul plafonat, iar gigantului MOL i-a fost majorat impozitul pe profit suplimentar.

Gergely Gulyas, ministru în Guvernul Orban, a anunțat că măsurile au fost adoptate ca răspuns la scăderea capacității rafinăriei interne și la existența unei penurii de petrol și combustibil.

Guvernul de la Budapesta a decis să ia în calcul avertismentele lansate de președintele MOL, Zsolt Hernadi, și, pe lângă eliberarea rezervelor strategice, a îngustat cercul celor care pot cumpăra combustibil cu preț plafonat, eliminând de pe listă mașinile deținute de companii.

Concret, doar vehiculele deținute de cetățeni maghiari și taxiurile private vor putea beneficia de plafonarea prețurilor, măsură adoptată de Ungaria în toamna anului trecut, înaintea scrutinului în care Viktor Orban a fost reconfirmat în funcție.

Pentru a se asigura că persoanele fizice care alimentează sunt beneficiari ai plafonării prețurilor, operatorii benzinăriilor vor avea dreptul să verifice numărul de înmatriculare, marca, tipul și culoarea mașinii.

După ce președintele MOL a avertizat că Ungaria este în pragul penuriei, din cauza plafonării prețurilor la combustibili, Guvernul a decis să crească impozitul plătit de companie pe marja formată din diferența de preț de pe piața mondială a petrolului Brent-Ural la 40%, de la 25%.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/in-pragul-penuriei-de-combustibil-ungaria-a-renuntat-la-plafonarea-pretului-la-carburanti-pentru-firme/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW