Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Propaganda rusă îndeamnă Armata să taie accesul Ucrainei la Marea Neagră și să creeze un coridor cu Transnistria

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 28 iulie 2022

Presa rusă susține, citând mai mulți oficiali și analiști apropiați de Kremlin, că Armata Federației Ruse ar trebui să se concentreze pe tăierea accesului Ucrainei la Marea Neagră și Marea Azov, prin cucerirea regiunilor Odessa și Nikolaev, și crearea unui coridor cu regiunea separatistă din Republica Moldova, Transnistria.

Materialul, apărut miercuri în svpressa.ru, pornește de la o declarație făcută de președintele așa-zisului parlament din Crimeea, Vladimir Konstantinov.

Oficialul rus susține că Armata Federației Ruse ar trebui să își concentreze „operațiunea specială” în direcția regiunilor Nikolaev și Odessa și să „elibereze” orașele Dnipropetrovsk și Harkiv, pe care le cataloghează drept „orașe ruse”.

Marea Azov și Marea Neagră vor fi sub controlul nostru, iar problema granițelor Transnistriei ar fi rezolvată. Cel mai probabil, va rămâne o regiune independentă, dar va fi mult mai ușor să interacționeze cu Federația Rusă”, susține șeful așa-zisului parlament din Crimeea.

Declarațiile lui Konstantinov au fost „aprobate” de Bogdan Bezpalko, membru al Consiliului pentru Relații Interetnice al Kremlinului.

Este foarte important pentru noi să tăiem legătura Ucrainei cu Marea Neagră și Marea Azov și să creăm un coridor către Transnistria. Tăierea accesului la cele două mări nu doar că va lăsa Kievul fără oportunitatea de a primi echipament militar și armament din partea Occidentului, dar va exercita o presiune economică (n.r. asupra Ucrainei) în viitor(…)În final, presiunea economică poate fi mult mai eficientă decât forța”, a menționat Konstantinov.

Un expert militar din cadrul Institutului pentru țările membre CIS, Vladimir Evseyev, susține că poziția lui Konstantinov este justificabilă și menționează așa-zisele „pericole” la adresa Crimeei, dacă Nikolaev și Odessa rămân în Ucraina.

De acolo pot lansa atacuri aeriene cu sistemele de rachetă anti-navă Harpoon și sistemele de lansatoare multiple de rachete Himars, livrate de SUA armatei Ucrainei”, a spus Evseyev.

Totodată, Evseyev continuă să propage ideea Kremlinului, potrivit căreia abilitatea Ucrainei de a supraviețui ca stat se micșorează, întrucât statele occidentale și-ar dori să obțină teritorii din Ucraina.

De precizat este că fostul președinte al Federației Ruse, Dmitry Medvedev, a publicat, miercuri seară, o hartă care împarte Ucraina în mai multe state, potrivit Odessa Journal.

Potrivit hărții lui Medvedev, care susține că a fost elaborată de așa-ziși analiști occidentali, Ucraina ar urma să fie împărțită între Federația Rusă (cea mai mare parte), Polonia, România (Vinnitsya și Chernivtsi) și Ungaria. În viziunea Kremlinului, Ucraina ar rămâne doar cu regiunea Kiev.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW