Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății: 200 de centre comunitare integrate vor fi construite sau modernizate cu fonduri din PNRR

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 iulie 2022

Ministerul Sănătății a anunțat marți, 26 iulie, că 200 de centre comunitare integrate vor fi construite sau modernizate și dotate cu echipamente prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Investiția totală se ridică la 40 de milioane de euro.

Investiția este aferentă Componentei 12 – Sănătate – Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești – I1.4 – Centre Comunitare Integrate.

Principalul scop al centrelor comunitare integrate este acela de a spori accesul la servicii medicale de calitate pentru populație și, în special, pentru grupurile vulnerabile”, arată Ministerul Sănătății.

70% din bugetul alocat va fi alocat pentru construcții noi sau renovări, în timp ce 30% (aproximativ 12.000.000 de euro) va fi alocat pentru dotarea cu echipamente.

Totodată, echipamentele și dotările selectate vor putea fi selectate dintr-o listă predefinită, cu o valoare maximă de 60.000 de euro, în timp ce lucrările de construcție sau renovare nu vor putea trece de 140.000 de euro.

Dosarele vor putea fi încărcate începând cu 30 septembrie 2022, iar data limită de implementare a proiectelor va fi 30 iunie 2025.

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/ministerul-sanatatii-200-de-centre-comunitare-integrate-vor-fi-construite-sau-modernizate-cu-fonduri-din-pnrr/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW