Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă pune tunurile pe Sorin Grindeanu: 35 din 74 de licitații de reparații a căilor ferate, anulate în ultimele săptămâni

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 iulie 2022

România și-a asumat un proiect extrem de ambițios prin Planul Național de Redresare și Reziliență în ceea ce privește aducerea căilor ferate la parametri constructivi, ceea ce va permite circulația cu până la 120 km/h.

Cu toate acestea, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, astfel că licitațiile merg extrem de prost, fapt semnalat de Main News, remarcat și de fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă. Într-un mesaj publicat pe Facebook sâmbătă, 23 iulie, președintele USR l-a taxat pe actualul titular de la transporturi, Sorin Grindeanu, pentru nereușitele regionalelor CFR, cele care au pe mână aproximativ 1 miliard euro, bani puși la dispoziție de Comisia Europeană.

Conform bilanțului făcut de Cătălin Drulă pe baza datelor din SEAP, verificate de Main News, 35 de loturi sunt anulate și, cel puțin teoretic, ar trebui scoase din nou la licitație, 39 de loturi au oferte depuse, iar 31 de loturi sunt încă în derulare.

Pe regionale situația se prezintă în felul următor: 

Regionala Craiova: 20 anulate, 6 cu oferte depuse
Regionala București 11 anulate, 4 cu oferte depuse
Regionala Brașov: 4 anulate, 17 cu oferte depuse
Regionala Galați: 6 (fără oferte depuse)
Regionala Timișoara: 0 anulate, 5 cu oferte depuse
Regionala Iași: 1 (fără oferte depuse)
Regionala Cluj: 0 anulate, 7 depuse, 24 fără oferte depuse

„Cu 1 miliard de euro din PNRR, astfel de lucrări rapide, eficiente și cu beneficiu enorm pentru călători ar putea fi executate pe sute și sute de kilometri de cale ferată. Incompetența PSD ne arată că până și replicarea unui model de succes este prea mult. Din 74 de licitații lansate, 35 au fost anulate fiindcă nu a ofertat nimeni. Pe celelalte a venit câte un singur ofertant. Și mai sunt câteva zeci de astfel de puncte nevralgice aflate în licitație pentru care ar trebui să se depună oferte în luna august”, a subliniat președintele USR, Cătălin Drulă.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/catalin-drula-pune-tunurile-pe-sorin-grindeanu-35-din-74-de-licitatii-de-reparatii-a-cailor-ferate-anulate-in-ultimele-saptamani/ […]

  • România a lansat un proiect ambițios prin Planul Național de Redresare și Reziliență, având ca obiectiv modernizarea căilor ferate pentru a permite circulația cu până la 120 km/h. Cu toate acestea, licitațiile pentru reparațiile căilor ferate au întâmpinat dificultăți majore, conform unui raport recent. Cătălin Drulă, fostul ministru al transporturilor și președinte al USR, a criticat dur actualul ministru, Sorin Grindeanu, pentru problemele întâmpinate în gestionarea licitațiilor regionale CFR. Potrivit datelor, din 74 de licitații lansate, 35 au fost anulate, iar multe dintre cele rămase sunt încă în așteptare sau au avut oferte limitate. Această situație pune în pericol realizarea proiectului esențial pentru infrastructura feroviară a României.

    Într-un context în care eficiența și transparența sunt esențiale, aderarea la platforme de social bookmarking, cum ar fi 2025 UAE social bookmarking website, poate oferi oportunități valoroase pentru a spori vizibilitatea și accesibilitatea informațiilor relevante. Aceste platforme facilitează distribuirea rapidă și eficientă a informațiilor, contribuind astfel la îmbunătățirea transparenței și la promovarea unor soluții eficiente pentru problemele actuale.

  • International travelers looking to experience the vibrant culture and diverse landscapes of India are invited to explore with ClearHolidays. Whether you’re seeking historic sites, breathtaking natural beauty, or bustling city life, India has something for every traveler. To find the best options for your journey, check out Cheap Tour Packages for India by ClearHolidays and discover affordable, well-curated travel packages that make exploring India both exciting and accessible.

  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/catalin-drula-pune-tunurile-pe-sorin-grindeanu-35-din-74-de-licitatii-de-reparatii-a-cailor-ferate-anulate-in-ultimele-saptamani/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW