Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Justiţiei a trimis CSM proiectele privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizării judiciare şi CSM

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 22 iulie 2022

Ministerul Justiției a trimis vineri, 22 iulie, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru avizare, proiectele legilor privind statutul judecătorilor și procurorilor, organizării judiciare și CSM, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Ministerul Justiției subliniază că adoptarea proiectelor este un dublu obiectiv în cadrul MCV și al Planului Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR). Aceste proiecte au primit deja avize favorabile din partea tuturor ministerelor avizatoare.

Ministrul de resort, Cătălin Predoiu, declară că proiecte „reprezintă expresia fericită a dialogului dintre viziunea ministerului și a sistemului judiciar, prin armonizarea proiectelor cu multe din propunerile primite”.

El dă asigurări celor care au formulat propuneri că toate cele 868 de amendamente „au fost analizate cu seriozitate, în cadrul unei munci desfășurate cu răbdare și profesionalism de către toți cei care s-au implicat în această provocare”.

„Dincolo de relevanța proiectelor pentru MCV și PNRR, finalizarea lor reprezintă încheierea unei prime etape importante în drumul lor către „lumina tiparului” Monitorului Oficial. Avizarea acestora de către CSM, adoptarea de către Guvern, adoptarea ca legi de către Parlament și promulgarea lor de către Președintele României, adică îmbrățișarea lor de către toate cele trei puteri ale statului, ar reprezenta următoarele „borne instituționale” esențiale pe acest drum al reconstrucției și modernizării sistemului judiciar.

Echipa Ministerului Justiției își dorește ca acest efort instituțional, început în urmă cu doi ani de zile, să devină un „proiect concretizat”, spre schimbarea la față în bine a Justiției române, consolidarea independenței acesteia, garantarea și satisfacerea drepturilor și libertăților cetățenilor”, a menționat Predoiu.

Liberalul mai punctează, între altele, că acest pas nu este un final de proiect, „este doar un final de etapă și ne vom menține aceeași concentrare, travaliu și ritm și în următoarele etape”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW