Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Uniunea Europeană impune noi sancţiuni Moscovei

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 iulie 2022

Uniunea Europeană a impus mai multe sancțiuni Federației Ruse, în contextul invaziei în Ucraina, după ce statele membre ale blocului au susținut o serie de măsuri care vizează și importurile de aur și ar înăspri controalele la exportul unor bunuri de înaltă tehnologie.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că „sancțiunile consolidate și prelungite ale UE împotriva Kremlinului trimit un semnal puternic Moscovei”, citată de Euronews.

„Vom pune presiune atât timp cât va fi nevoie”, a subliniat ea. Momentan, nu se cunosc detalii despre tot acest nou set de măsuri.

Oficialii UE au încercat toată săptămâna să înăsprească pachetul extins de sancțiuni împotriva Rusiei și au căutat modalități de a adăuga o interdicție asupra exporturilor de aur, în speranța că măsurile ar putea începe, în sfârșit, să aibă un impact decisiv asupra războiului din Ucraina.

Șeful afacerilor externe ale UE, Josep Borrell, a declarat luni că, în acest moment, „cel mai important lucru este interzicerea aurului rusesc”, care reprezintă a doua industrie de export a Moscovei, după cea energetică.

Luna trecută, liderii G7 s-au angajat deja să interzică exportul de aur, argumentând că Rusia a folosit aurul pentru a susține rubla, care s-a prăbușit în urma mai multor runde de sancțiuni pe care țările din întreaga lume le-au impus Moscovei pentru invazia în Ucraina.

Pe lângă măsurile restrictive, Uniunea Europeană a decis, de asemenea, să pună la bătaie 500 de milioane de euro pentru a spori ajutorul militar acordat Ucrainei.

Foto: Pixabay

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW