Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Putin evocă un progres în discuțiile privind cerealele din Ucraina și îi mulțumește lui Erdogan pentru mediere

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 iulie 2022

Președintele rus, Vladimir Putin, i-a mulțumit marți, 19 iulie, președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru că a mediat discuțiile privind exportul de cereale din Ucraina, afirmând că au existat unele progrese, relatează The Moscow Times, care citează Kremlinul.

„Vreau să vă mulțumesc pentru eforturile dumneavoastră de mediere. Cu medierea dumneavoastră, am avansat. Nu toate problemele au fost încă rezolvate, dar faptul că există un avans este deja un lucru bun”, i-a spus Putin lui Erdogan în timpul unei întâlniri la Teheran, potrivit Kremlinului.

Intervenția militară a Rusiei în Ucraina a îngreunat transporturile de la unul dintre cei mai mari exportatori de grâu și alte cereale din lume, provocând temeri legate de penuria de alimente la nivel mondial.

De asemenea, Putin a declarat că există „o mulțime de întrebări” privind Siria, devastată de război, care trebuie abordate.

De asemenea, el a spus că criza din Nagorno-Karabah, care se află în centrul unei dispute teritoriale între dușmanii înrăiți Armenia și Azerbaidjan, este o altă problemă „importantă” de discutat.

În cursul dimineții, Putin a sosit la Teheran pentru discuții privind războiul din Siria în cadrul unui summit tripartit, umbrit de consecințele intervenției Moscovei în Ucraina.

De asemenea, el a purtat discuții cu președintele ultraconservator al Iranului, Ebrahim Raisi, și a mulțumit „prietenilor” de la Teheran pentru ospitalitatea lor.

Putin a călătorit în străinătate doar pentru a doua oară de când a ordonat ofensiva din Ucraina, în data de 24 februarie.

De când Occidentul a impus sancțiuni fără precedent împotriva Moscovei din cauza operațiunii militare din Ucraina, Putin a încercat să orienteze Rusia spre Orientul Mijlociu, Asia și Africa.

Potrivit datelor Consiliului Internațional pentru Cereale, Ucraina a fost al patrulea cel mai mare exportator de cereale din lume în sezonul 2020/21, exportând 44,7 milioane de tone. Volumul a scăzut brusc de la invazia rusă.

În contextul în care Federația Rusă blochează porturile din Ucraina, România și-a pus la dispoziție infrastructura rutieră, feroviară și portuară pentru a facilita exporturile țării vecine, mărfurile agricole ajungând în țara noastră pe calea ferată sau prin micile porturi de la Dunăre.

Foto: Pixabay

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 25522 additional Info on that Topic: mainnews.ro/putin-evoca-un-progres-in-discutiile-privind-cerealele-din-ucraina-si-ii-multumeste-lui-erdogan-pentru-mediere/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW