Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Uniunea Europeană cumpără peste 50.000 de doze suplimentare de vaccin împotriva variolei maimuței

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 iulie 2022

Comisia Europeană (CE) a anunțat luni, 18 iulie, achiziţionarea a 54.530 de doze suplimentare de vaccin împotriva variolei maimuţei, pe fondul îngrijorărilor legate de creşterea numărului de cazuri în Uniunea Europeană (UE) cu aproape 50% într-o săptămână, se arată într-un comunicat de presă al Executivului european.

„Avem acum peste 7.000 de cazuri în Uniunea Europeană, echivalentul unei creşteri de aproape 50% faţă de săptămâna trecută, dar am reacționat prompt și am oferit un răspuns rapid”, a declarat comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides.

La jumătatea lunii iunie, CE a semnat un acord cu firma daneză de biotehnologie Bavarian Nordic pentru livrarea a aproximativ 110.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței. Astfel, umărul dozelor cumpărate în numele ţărilor europene a ajuns acum la peste 160.000.

Potrivit comisarului european pentru sănătate, 25.000 de doze de vaccin au fost deja livrate către 6 state membre, fără a fi însă specificate.

Pe lângă statele membre, și Norvegia și Islanda vor primi doze de vaccin, deși nu sunt membre UE, a mai transmis Comisia.

Potrivit datelor Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), pe 7 iulie, se înregistrau 7.553 de cazuri de variola maimuței în zone non-endemice. Dintre acestea, 4.908 cazuri se înregistrau în UE, reprezentând 65% din toate cazurile raportate în acest focar.

În țara noastră, 18 persoane au fost diagnosticate în total cu variola maimuței.

CITEȘTE ȘI: Uniunea Europeană cumpără peste 100.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței / Câte vor ajunge în România

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW